Första testet av min portabla LiPo-laddare

Första testet av min portabla LiPo-laddare

Efter mycket trixande är jag äntligen klar med första versionen av min portabla LiPo-batteri-laddstation.

På bilden kan man se mitt portabla batteri med solcellsregulator, SkyRC-laddaren, ett LiPo-batteri som laddas och Victrons app som visar batterispänning och strömåtgång.

I det här testet kör jag alltså utan solcellspanel och drar all ström från LiFePO-batteriet. Laddaren är inkopplad som last i solcellsregulatorn via 11-18V likströmsingången på baksidan. Laddaren laddar det gröna batteriet med 1,0 A och om man tittar på mobilen ser man att solcellsregulatorn drar 1,00 A från batteriet. Det ser alltså väldigt bra ut.

Jag har inte testat hur mycket ström det stora batteriet kan ta än, 9Ah sa Batteridoktorn, men jag har inte testat själv än. Om jag kan få ut så mycket ur det så behöver jag kanske inte ta med mig solcellspanel för att kunna ladda upp några batterier. Smidigt om jag inte ska vara ute så länge eller om det inte är sol ute.

Jag har 3D-printat en hållare för batteriet, som även fungerar som handtag och hållare för solcellsregulatorn. Den blev ganska bra men med några mindre feldimensioneringar så jag ska göra en ny sådan, men denna duger så länge.

Första testet ser väldigt lyckat ut tycker jag!

Skriv en kommentar