Byta batteri på en Garmin Forerunner 10

Byta batteri på en Garmin Forerunner 10

Jag har fått tillbaka en gammal julklapp som slutat fungera, en Garmin Forerunner 10. Tydligen tar den inte laddning längre och det verkar som batteriet i den är slut och inte längre går att ladda.

Jag har lyckats beställa ett nytt Litium-batteri med storleken 2032 och har hittat instruktioner på iFixit för att byta ut batteriet. Enligt tillverkaren ska det inte gå att reparera klockan vilket är himla tråkigt, men jag tänker försöka ändå. Känns dumt att slänga den här produkten som användaren gillar.

Tyvärr hade jag inte en Torx T5 hemma. Jag hade både T2 och T6, men tydligen inte T5. Så jag fick börja med att köpa en sådan.

Efter att ha följt instruktionerna, som nämnde de två besvärliga fjädrarna som man inte ska tappa bort, och satt i det nya batteriet har klockan nu börjat leva igen, men den beter sig inte som den ska. Den verkar ha svårt att starta upp ordentligt. Det kommer upp en triangel (Garmins symbol) på skärmen men den försvinner efter ett tag.

Jag har försökt med en mjuk återställning (hålla in strömknappen i 15 sekunder) och en hård återställning, hålla inne springa + pil nedåt och sedan starta klockan med strömknappen (lampan).

Vet inte riktigt vad jag kan göra mer för den här. Ska låta den ladda upp och försöka några gånger till men om den inte kommer igång är den nog tyvärr helt död.

Skriv en kommentar

Butik