Bygga en DJI FPV-drönare med iFlight-ram och Mamba-stack

Bygga en DJI FPV-drönare med iFlight-ram och Mamba-stack

Jag har ju redan byggt en drönare men när jag var ute och flög med den för några dagar sedan "hamnade" den i ett träd. Den ramlade som tur var ner av sig själv men i nedslaget gick en av armarna av. Jag var lite ledsen för det, men också glad att det bara var en arm och att armarna på min iFlight-ram är utbytbara med skruvar.

Tyvärr lyckades jag inte hitta ersättningsarmar, men jag designade en ny i Fusion 360 och skrev ut på 3D-skrivaren.

Jag insåg dock att det är ganska lätt att krascha och om man inte har reservdelar med sig så får man inte flyga mer den dagen. Eftersom jag inte hittade reservdelar till min ram köpte jag en helt ny istället. Då får jag ju alla reservdelar jag kan tänka mig på en gång 🙂

Och när jag ändå höll på köpte jag hela uppsättnignen komponenter så att jag kan bygga en helt ny drönare. Då har jag ju en hel reservdrönare med mig ut och kan direkt sätta igång den om den andra kraschar. Smart va?!

Två skillnader blir det mellan dem, den nya får DJIs FPV-system och en ny, uppdaterad Spektrum-mottagare med telemetri-stöd. I övrigt är de likadana. Förutom då att min första har en 3D-printad framarm.

På bilden är jag igång och löder fast motorkablarna på EDBn. DJIs Air Unit syns i toppen av bilden och kameran i botten av bilden.

Skriv en kommentar