
Begagnade LiFePO4-batterier från Batteridoktorn
Jag har letat runt internet i många dagar och sena kvällar nu efter ett bra batteri till min solcellsanläggning.
…Jag har letat runt internet i många dagar och sena kvällar nu efter ett bra batteri till min solcellsanläggning.
…Jag har räknat en hel del på mitt portabla LiPo-batteri-system och försökt få fram hur många watt anläggningen kommer att dra men jag tycker det är svårt. Min förbrukning är väldigt oregelbunden. Så jag tröttnade på att räkna och gick istället på hur stor solcell jag orkar bära runt på.
…Nu har min solcellsregulator kommit. Det är en Epever Triron2210N som ska klara 20A och som har MPPT-teknik för maximal effektivitet.
…Nu har mina nya propellrar kommit till drönaren. De lila som jag hade förut var bara för test och antagligen var det på grund av dem som jag kraschade så mycket 😉
…Jag var ute och provflög min nya racingdrönare igår. Den, och jag, flög riktigt fint ända till jag blev lite för vågad och flög så långt bort att jag hade svårt att se vad som var fram och bak. Tydligen var trädet som jag trodde stod långt bort plötsligt mellan mig och drönaren så när jag flög mot mig flög jag in i trädet.
…Jag har ju tidigare skrivit om hur man säkert hanterar sina LiPo-batterier, men om du vill maximera dina batteriers livslängd ska du vara ännu försiktigare med laddning och urladdning.
…Jag har börjat bygga och flyga små racing-drönare. Det är små drönare med fyra propellrar (quadcopter), ca 15-40 cm stora. Man kan utrusta drönarna med kamera och ha goggles som man tittar i, då kallas det för FPV (first person view).
…Jag försöker få en Arduino att driva en stegmotor via en stegmotordrivare. Jag har kommit ganska långt redan och fått motorn att snurra åt både det ena och andra hållet. Hastigheten kan jag också styra nu.
HiFiBerry DAC+ Light är ett litet ljudkort, specialgjort för en Raspberry Pi.
…Innan jag skaffade en 3D-skrivare fick jag gå runt i återvinningspåsarna och försöka hitta nån gammal förpackning att använda till mitt elektronikprojekt. Det blev aldrig riktigt bra, alltid fel storlek och ofta besvärlig plast att bearbeta.
…ESP8266 är ett WiFi-kort med inbyggd processor och minne för enklare applikationer. Att ha en mikrodator med trådlös uppkoppling är fantastiskt för små roliga projekt i hemmet.
…Här har jag precis påbörjat mitt tomatbevattningsprojekt. En Arduino Uno står för strömförsörjning och programmering av en NodeMCU.
Det här är ett litet härligt kort, ett NodeMCU. Det har både USB-interface, spänningsomvandling och ett ESP8266 för trådlös uppkoppling via WiFi.
…Jag hittade en gammal digital-tv-box som får fungera som housing till mitt tomatbevattningsprojekt. I lådan har jag installerat två pumpar (en av dem syns överst i bild), en arduino, en display samt anslutningar för strömförsörjning och sensorerna som ska mäta fuktnivåerna i jorden.
…I den här bloggen kan du följa våra robotbyggen. Målet är att bygga en självlärande robot med AI och Machine Learning.
På vägen dit kommer vi behöva gå igenom strömförsörjning och batterier, motorer och framdrift, styrsystem och antikollisionssystem, dataöverföring och kommunikation, sensorer och kameror, mikrochip, processorer och enkortsdatorer.
Det blir säkert en hel del inlägg om verktyg, lödning, kopplingsschema, datablad, mikrokomponenter och annan elektronik också.